2011. augusztus 25., csütörtök

Tejszínes hagymakrémleves

Elnézést kívánok, hogy elhanyagoltam a blogomat, de egy kis elakadás volt az "éterben". Viszont addig sokat gyűjtögettem és készültem újabb feltöltendő írással és fotókkal. Szóval el is kezdem.

Múlt héten elkészítettem elkészítettem az első önálló levesemet a tejszínes hagymakrémlevest. Nagyon jól sikerült! A recept a következő, amit a http://www.mindmegette.hu-ről töltöttem le.

Tejszínes hagymakrémleves

Hozzávalók:

  • 5-6 fej közepes vöröshagyma
  • 1-2 fej fokhagyma
  • 1,5 l húsleves (2 leveskockából)
  • 2 dl tejszín
  • 1 kanál liszt
  • tárkony
  • bors
  • petrezselyem
  • pirítós kenyér
  • reszelt sajt
Elkészítése:
A hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk, és kevés olajon, víz hozzáadásával puhára pároljuk. Ha kész, összeturmixoljuk, majd visszatöltjük a lábasba. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük majd felöntjük a
húslevessel és a tejszínnel, ízesítjük a fűszerekkel, és egyet forralunk
rajta.

Megpirítjuk a kenyeret, rátesszük a forró levesre és megszórjuk reszelt sajttal.

Saját fotóm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése